De rondzwevende penis

Er zweeft een penis boven de grachtengordel. Deze heliumballon in de vorm van een penis liet enkele seconden daarvoor los van een rolstoel. Daar zweeft hij zelfverzekerd, steeds hoger en hoger. Ik had nooit gedacht dat ik zo lang naar een rondzwevende penis zou kijken. Toch heeft deze, overigens opgewekt kijkende, penis mijn aandacht. Wat is het toch bijzonder dat er in ons Nederland gewoon een penis in de lucht kan vliegen. Niemand die het op dat moment aanstootgevend vindt…

De ontrozing

Ik wist bij voorbaat al, dat de Canal Parade en mijzelf niet de meest ideale match zouden zijn, maar wat wordt ons allemaal geleerd? Eerst iets proeven en dan pas zeggen dat je iets niet lekker vindt. Dat heb ik dus maar gedaan. Het is me voor een deel meegevallen. Ik vond niets vervelend om naar te kijken. Eigenlijk valt het je niet eens écht op wanneer iemand er op wat voor een manier dan ook extreem uitziet. Aan de andere kant is er ook iets voor mij bevestigd, wat mij juist eerder van de Canal Parade zou weghouden in plaats van aan zou trekken. Het is namelijk zo dat door heel pretpark Amsterdam de liefde en vooral de vrijheid daarin galmt. Echter lijkt het alsof je wel een bepaalde rol wordt opgelegd om die liefde en vrijheid uit te stralen. Je moet frivool zijn, in alles extreem uitgesproken en qua uiterlijk moet je op zijn minst glitters in je haar hebben of een tuinbroek met verder geen andere kledingstukken. Wanneer je niet zo bent, hoor je er toch niet helemaal bij. Ik heb me persoonlijk juist niet vrij gevoeld tijdens deze kleurrijke licht hysterische dag. Ik voelde me juist in een hokje geduwd waar ik ook nog eens als meest saaie homo uit de bus kom.

Jeuk!

Wat is het toch prachtig dat wij dit mogen vieren in ons Nederland. Aan iedere kant van de straat worden trossen met heliumballonnen in de vormen van Unicorns en penissen verkocht. Het is één groot Lhbt-pretpark. Ik kan niet anders zeggen, dan dat we dit in ere moeten houden. Wel voel ik een interne jeuk opkomen. Het is namelijk belangrijk dat we ons iedere dag van het jaar zo ‘vrij’ kunnen voelen als tijdens de Pride. In Nederland hebben we relatief gezien weinig te klagen, maar met zo’n hysterisch feest midden in het jaar vind ik best dat we als Nederland de lat qua homo acceptatie iets hoger mogen leggen. Het is immers makkelijk om één dag feestend aan de gracht te staan, wat doen wij de andere driehonderdvierenzestig dagen van het jaar?

Wat ik heel Pride Amsterdam gun als evenement zelf is een ontwikkeling waarin we de kijk op Lhbt-ers wat breder maken. Niet iedere lesbienne, homo, biseksuele of transgender danst met veren en glitters en met luidkeels gejoel op een boot, iets wat dit evenement nu wel uitdraagt. Laten we de verschillende kanten van het homo zijn opzoeken, dat zou Pride Amsterdam een stukje meer integer maken.

 

2 thoughts on “De rondzwevende penis

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!