Het Instagramkoppel; #klusjesman

Rich en Wes gaan verbouwen. Hun jaren dertig appartement is nodig aan renovatie toe. Wat verstaan de heren onder renovatie? De muren witten, de trap witten, de houtenvloer witten, de deuren witten en het plafond witten. Veel witte verf inslaan dus. Dit doen ze dan ook en wel bij de Gamma. Rich plaats het volgende op Instagram. ‘Lekker klusjesmannen spelen met m’n lief’ hij vergeet deze zin af te sluiten met een punt, wél staat er een stoer ogende emoji bij. Hashtag: klussen, quality time en handig maken zijn bericht af. Af? Bijna af. Laten we vooral de bijbehorende selfie niet vergeten! We zien Rich links in beeld. Zijn hoofd vult de helft van het beeld. Hij heeft zijn lippen licht opgeblazen en hij heeft een onverschillige blik. Dit gaat ons wel lukken, straalt hij uit. Wes staat rechts in beeld. Hij buigt licht over de winkelwagen waar grote potten witte verf instaan. Zijn linkerarm rust op de bovenste pot. Hierdoor komen zijn spierballen beter naar voren. Hij lacht ‘spontaan’.

Eenmaal thuisgekomen lijkt het klussen toch minder aantrekkelijk dan aanvankelijk gedacht. Gelukkig heeft Rich altijd goede ideeën. Ze besluiten een schilder te laten komen! Geniaal bedacht. Als een paar dagen later bijna alles in huis is gewit, worden de heren onrustig. Ze hebben namelijk al een paar dagen niets over het klussen op Instagram geplaatst. Straks denken hun volgers, dat het maar schijn was…

Wederom heeft Rich een goed idee! Ze sturen de schilder eerder naar huis en Rich maakt dan zelf de laatste traptrede af. Zo gezegd, zo gedaan. Een kwartier later staat Rich met een kwast in zijn hand; klaar voor de laatste loodjes! Wes filmt dit bijzondere moment. Als Rich klaar is en de kwast bijna wilt gaan uitspoelen, raakt Wes in paniek. Hij heeft alleen gefilmd! Hij móét ook een foto! Rich besluit snel de bijna met witte verf aangekoekte kwast tegen een willekeurige trede te zetten. Wes maakt er een foto van. Anderhalve minuut later staat deze op Instagram. ‘Trots op mijn ventje’ ook Wes vergeet de zin af te sluiten met een punt, wél een schattig hartje. Hij sluit dit belangrijke bericht af met hashtag; finished, work, house, fresh en klusjesman. Hij ontvangt reacties als; ‘Rich kan ook alles hè’, ‘Mag je trots op zijn!’ en ‘Komt hij ook bij mij…hihi’.

De relatie van Rich en Wes heeft de ‘verbouwing’ wel overleefd.

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!