Instagramkoppels

Jij kent ze ook. Koppels die samen supergelukkig zijn. Waaraan zie je dat? Niet aan hun ogen als ze naar elkaar kijken, de spanning die je tussen hen voelt of een perfect op elkaar ingespeelde dialoog tussen hen waar je getuige van bent. Waar zie je dat dan wél aan? Aan hun Instagramberichten natuurlijk. Waar moet zo’n Instagrambericht aan voldoen? Nou, ten eerste een leuke foto. Wat is dan een ‘leuke foto’ hoor ik je denken? Dat mag van alles zijn, zolang het maar met hun relatie te maken heeft. Dus een foto van één van hen op een zonnig terrasje, geplaatst door de andere helft van het koppel is al goed. Laten we daar de hashtags; samen genieten, vers munttheetje, omdat het kan, quality time en blij ei bijzetten plús een voordelige filter en het bericht is klaar voor publicatie. Even tussen jou en mij, ik weet niet hoe het met jou zit, maar ‘blij ei’ vind ik persoonlijk niet het meest aantrekkelijke om te horen van je geliefde. Want wat er gezegd wordt is, dat je een ei bent en de toestand van dat ei is blij. Punt. Nu vind ik een ei ook totaal geen aantrekkelijke vorm hebben. Eigenlijk is het een prachtig verpakte belediging. Een prachtig verpakte belediging? Die zin beschrijft de Instagramkoppels heel goed. Wat niet op de berichten die ze plaatsen te zien is zijn; de ruzies, het langs elkaar heen leven, het met de dag groeiende onbegrip, de frustraties om steeds kleinere dingetjes, affairetjes hier en daar…

Opeens kijk je heel anders naar die hashtags. Neem nou ‘quality time’, dat kan heel mooi zijn. Ieder koppel doet het, maar als een Instagramkoppel het doet, dan is het meer voor de leuke hashtags en de likes die je daarmee krijgt in plaats van waar het écht omgaat. Ik hoef je niet uit te leggen waar het echt omgaat, dat weet jij vast! Een Instagramkoppel plaatst het, ontvangt minimaal tweehonderdvijftig likes en voelt daar vooral de kick van, terwijl hij of zij allang vergeten is wat hij of zij nou precies heeft geplaatst. Na dat middagje op het zonnige terrasje gaat het Instagramkoppel gewoon weer verder met hun leventje, terwijl ze uitkijken naar het volgende Instagrambericht.

Er zijn koppels die bij elkaar blijven voor de kinderen. Instagramkoppels blijven bij elkaar voor, je raadt het al, Instagram.

 

 

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!