Marketplace.nl

Weet je wat pas interessant is?

Interessante mensen. En weet je wat nog interessanter is? Mensen die zichzelf interessant vinden. Wij kennen allemaal wel een paar ‘interessante mensen’ in onze omgeving…

Zo’n mensen die niet gaan uiteten in een restaurant, maar mensen die gaan bunkeren in een hippe tent of een vorkje buiten de deur prikken. Herkenbaar? Niet? Misschien nu wel. ‘Interessante mensen’ kopen absoluut geen tweedehands spullen. Zij kopen enkel secondhand accessoires en dan niet op Marktplaats.nl, maar bij een alternatieve chille gast. Begint er al iets bij jezelf te dagen? Een interessant mens is geen zelfstandig ondernemer, maar een eigen baas, waarom? Omdat het leuker en belangrijker klinkt.  Alsof je alleen al door het woord: ‘baas’ meteen meer natuurlijk overwicht, mensenkennis en over een gezond IQ beschikt. Vaak is het tegendeel waar bij een interessant mens.

Als je bijvoorbeeld wilt weten of iemand interessant is, dan moet je vragen waar die persoon woont. Als ondervraagde dan antwoord op de volgende manier: “Ik heb een appartement in het centrum van Pusneet.” Nu komt het, als de verdachte vanaf het woord: ‘centrum’ tot het woord: ‘Pusneet’ de laagte van zijn of haar stem opzoekt dan weet je dat je te maken hebt met een interessant mens! Als een interessant mens vertelt over iets waar hij of zij trots op is, dan zal dit te horen zijn aan een in de laagte klinkende stem. Zo legt het interessant mens wel de nadruk op hetgeen wat naar voren moet komen bij de luisteraar, maar laat hij of zij duidelijk merken er zelf quasi kalm onder te blijven.

Vaak wil een interessant mens meer personen tegelijkertijd imponeren met zijn of haar leven. Gelukkig kan dit gewoon in deze social media maatschappij. In een dagelijks bericht op Facebook staat dan vaak het volgende: “Another day at the office…” Met daarbij een foto van wat papieren of beter gezegd; documenten, die het interessant mens zelf ook niet begrijpt, maar voor de foto echt ‘fucking awesome’ zijn. Het gaat er hier om, dat iedereen kan zien dat je én werk hebt én dat je voor dat werk ook nog eens intelligent moet zijn, vanwege die documenten. Slimme zet hoor. Iedereen zal versteld staan.

Als je dit hebt gelezen ben je echt baas!  Baas hè, geen ‘eigen baas’.

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!