Schijt blog!

Poep. Als je er even naar kijkt, is het best een gek woord. Wacht komt ‘ie nog eens; kun je het ook ervaren. Poep. Merk je bij jezelf dat jij ook de neiging voelt om te lachen? Ik vraag mezelf af; waarom toch? Poep is toch eigenlijk een heel normaal woord? We hebben er zelf natuurlijk een bepaalde associatie bij, dat veroorzaakt de opborrelende lach, denk ik. Toch is ook dat raar, want als we heel eerlijk zijn poepen we toch echt allemaal. Sterker nog; ik voel zelden zo sterk dat ik leef als wanneer ik heb gepoept, nadat ik Mexicaans heb gegeten. Ik krijg het idee, dat ik voorgaande zin beter moet uitleggen. Deze uitleg begint direct met een ‘coming-out’, want ik ben zo iemand die altijd even kijkt naar wat hij heeft geproduceerd. Ik kan het niet helpen, ik ben te nieuwsgierig naar hetgeen wat vlak daarvoor mijn lichaam heeft verlaten. Nou goed, hebben we dit gehad. Nu verklaar ik me pas echt nader. Ik kijk dus in de wc-pot, alwaar mijn keutel drijft. Je hoeft niet eens goed te kijken om ‘het’ al te zien. ‘Het’ zijn in dezen de stukjes maïs die bijna onbeschadigd tussen de stukken stront zitten. Dan kun je denken; wat is daar in hemelsnaam leuk aan? Goede vraag. Het antwoord daarop is, dat ik mezelf weer eens goed besef wat poep nu eigenlijk is. Poep is onverteerd voedsel, dode lichaamscellen, water en heel veel bacteriën. Daardoor krijgt dat woordje van vier letters meer identiteit. En dat verdient poep!

Maar waarom is poep lachwekkend? Kijk, laten we eerlijk zijn; het ziet er niet per se smakelijk uit. Het ziet er uit als een dikke grove naaktslak met eventueel een stukje maïs hier en het velletje van een rode paprika daar. Zou het dat alleen zijn? Alleen maar het uiterlijk van poep? Ik denk het niet. Naar mijn idee is poep lachwekkend, omdat we het allemaal doen. Uit ieders lichaam komt regelmatig zo’n onappetijtelijke dikke grove naaktslak tevoorschijn. Van je jolige buurman tot aan die verzuurde bitch op je werk; iedereen poept! Het feit dat we allemaal poepen, maakt ons allemaal gelijk. Niemand kan zichzelf te goed voelen voor poep.

Kunnen wij iets doen tegen die opborrelende lach? Ja, hoor. En dat doen we eigenlijk ook al. We zeggen gewoon; ontlasting! Wel zo verstandig.

2 thoughts on “Schijt blog!

 1. Poep..defeacatie..ontlasting..shit..drol..keutels…
  Bout..diaree..allemaal schijtwoorden hihi..
  We kunnen er wat van! Dan is er nog niet over de geur en de geluiden gesproken en de vele modellen die het geeft.
  Een boeiend onderwerp wahahaa.
  Geweeeldig!!

  Groetjes Inge.

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!