Vakantiezeikers

Deze blog beschrijft de meest donkerste momenten uit het leven van bepaalde mensen. Ik begrijp het volledig als je nu stopt met lezen. Het is ook heftig allemaal. Op vakantie gaan is mega-zwaar. Ja, je leest het goed. Ik ga in deze blog aandacht besteden aan mensen die op vakantie gaan. Waarom? Omdat ze het verdienen. Mensen die op vakantie gaan leiden of moet ik schrijven lijden een heel zwaar leven. Laatst zag ik een bericht op socialmedia voorbij komen. Een bericht wat mij raakte…

Ik zag een foto van een straat, een straat vroeg in de ochtend. Verder had de desbetreffende persoon een aantal woorden bij de foto ‘geplakt’, namelijk: ‘too cold’, too early’ en ‘-3’. Heftig hè? Vind je dit niet mega-zwaar? Dank jij nu niet God op je blote knieën dat jij gewoon thuisblijft? Ik wel! Je zou maar in de schoenen van deze meneer staan. Deze meneer ging met zijn lief naar Berlijn. Je weet wel zo’n afschuwelijke stedentrip. Dit wil je als mens toch niet meemaken? Moet je jezelf voorstellen dat je dus op een zondagochtend vroeg je bed uit moet, omdat je op een stedentrip gaat. Zondagochtend?! Normaal kan je uitslapen en nu moet je al om half acht je bed uit. Dan kun je zeggen; als dit de enige klap is die je krijgt gaat het nog. Helaas blijft het hier niet bij voor deze meneer, want in midden maart is het ’s ochtends vroeg geen vijfentwintig graden met een mooi helder zonnetje. Nee, nee het is koud winters weer. Min drie, zoals hij zelf al aan zijn volgers laat zien. En laten we sportief wezen, als het nu nog voor iets leuks was, dan zou je zeggen: “Niet zeuren.”, maar ook nog voor een stedentrip. Erger kan bijna niet. Blijkbaar is dit zware bestaan besmettelijk, want zijn lief heeft er ook al last van. Zijn lief verkondigde namelijk luttele maanden geleden na een vakantie in Latijns-Amerika wel erg last te hebben van de jetlag. Even voor de duidelijkheid; dan ben je dus twee weken in ‘het paradijs’ geweest om vervolgens tegen snipverkouden mensen te gaan klagen over je verstoorde slaapritme…?

Even zonder gekheid. Ik begrijp er werkelijk niets van. Ik probeer altijd beweegredenen van mensen te begrijpen, dat vind ik interessant. Waarom doet iemand nou zus of zo? Maar het gedrag van ‘vakantiezeikers’ begrijp ik niet. Als ik op vakantie ga, dan ben ik vrolijk. Natuurlijk; je moet vroeg opstaan en misschien is het koud, maar maakt dat nou werkelijk iets uit? En een jetlag, dat calculeer je toch van te voren in?

 

Vond je het stom of leuk? Laat het weten!